Wat te doen bij betalingsproblemen?

Bij het kopen van een woning ga je ervan uit dat je op basis van jouw huidige inkomen de maandlasten van de hypothecaire lening ook in de toekomst kunt betalen. Helaas kunnen zich situaties voordoen waarbij jouw inkomen zodanig vermindert dat je de maandelijkse termijnen tijdelijk of blijvend niet meer kunt betalen. Bijvoorbeeld bij werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Bij (echt)scheiding valt bij tweeverdieners zelfs een van beide inkomens weg. In het uiterste geval moet de woning dan zelfs worden verkocht.

Voorkomen is beter dan verkopen

Het is zeer belangrijk betalingsachterstanden te voorkomen en indien deze toch ontstaan, ze zo snel mogelijk op te lossen. Overwin eventuele schroom en zoek vroegtijdig hulp. Bedenk dat je echt niet de enige bent die te maken heeft met betalingsproblemen. Bovendien willen wij je, ook dan, graag helpen.

Veel vervelende situaties voorkom je door zelf op tijd aan de bel te trekken en actie te ondernemen. Klik hier en je krijgt 8 nuttige tips die je kunnen helpen bij dreigende betalingsproblemen en het oplossen van reeds ontstane betalingsachterstanden.


Afspraak maken met een Starterscoach

NHG - De veiligste weg naar de voordeligste hypotheek!