Duurzaamheidslening

De SVn heeft de Duurzaamheidslening ontwikkeld in samenspraak met gemeenten en provincies. De Duurzaamheidslening maakt het voor particuliere woningeigenaren mogelijk om tegen aantrekkelijke voorwaarden en een zeer lage rente geld te lenen voor het treffen van energiebesparende maatregelen in en aan de eigen woning.

Voorbeelden van energiebesparende maatregelen zijn:
  • Energiezuinige verwarmingsinstallatie;
  • Energiezuinige gevel-, dak- en vloerinstallatie;
  • Thermisch dubbelglas;
  • Specifieke duurzaamheidsmaatregelen.

In de Duurzaamheidsverordening van de betreffende gemeente lees je precies welke besparingsmaatregelen jouw gemeente met een aantrekkelijke Duurzaamheidslening ondersteunt.

De Duurzaamheidslening is de eerste 3 jaar aflossingsvrij. De eigenaar betaalt dan alleen rente. Na de eerste 3 jaar gaat de eigenaar rente en aflossing betalen.

Waarom investeren in energiebesparing?

Met energiebesparende maatregelen creëer je lagere maandlasten, meer wooncomfort en stijgt mogelijk de waarde van jouw woning. En: je draagt bij aan een beter klimaat! De meeste energiebesparende maatregelen verdien je in de loop van de tijd vanzelf weer terug, dankzij de lagere energierekening.

Waar kan ik terecht voor een Duurzaamheidslening?

De aanvraag dien je via jouw gemeente aan te vragen. Klik hier voor de procedure 'aanvragen duurzaamheidslening'.

Welke rol heeft SVn?

SVn beheert voor gemeenten het speciale fonds voor Duurzaamheidsleningen van jouw gemeente en verzorgt de financiële afhandeling van de leningen. Jouw gemeente bepaalt of je voor een Duurzaamheidslening in aanmerking komt. Dit gebeurt aan de hand van de voorwaarden in haar Duurzaamheidsverordening. Deze vermeldt onder meer de doelgroep(en) van de lening en welke energiebesparingsmaatregelen in aanmerking komen voor de Duurzaamheidslening. In de Duurzaamheidsverordening lees je precies welke besparingsmaatregelen jouw gemeente met een aantrekkelijke Duurzaamheidslening ondersteunt.

Duurzaamheidslening - Tegen aantrekkelijke voorwaarden en een zeer lage rente geld te lenen voor het treffen van energiebesparende maatregelen aan de woning