Opbouw van de financiering

De verwervingskosten zijn de koopsom of de koop/koopprijs van de woning met daar bovenop een vaste opslag van 8% bij een nieuwbouwwoning of 12% bij een bestaande woning.

Meerwerk of onderhoud kan worden meegenomen in de financiering, maar telt niet (altijd) mee bij het bepalen van de hoogte van de benodigde Starterslening (afhankelijk van de voorwaarden per gemeente). De financiering bestaat uit een 1e hypotheek bij een willekeurige geldverstrekker en daarnaast de Starterslening.

1. De 1e hypotheek

De totale financiering van de woning bestaat uit een normale (1e) hypotheek en als aanvulling daarop de Starterslening. De (1e) hypotheek moet een rentevaste periode hebben van minimaal 10 jaar en kun je afsluiten bij de geldverstrekker van jouw keuze.

LET OP: niet alle geldverstrekkers accepteren een aanvraag voor een hypotheek in combinatie met de Starterslening!

2. De aanvullende Starterslening

De Starterslening sluit je af bij SVn. Beide leningen (1e hypotheek + Starterslening) moeten voldoen aan de voorwaarden van de NHG. Dit houdt in dat beide leningen samen niet meer mogen bedragen dan de verwervingskosten van de woning (geldend voor de betreffende gemeente).

Starterslening - De veiligste weg naar de voordeligste hypotheek!

Afspraak maken met een Starterscoach

Starterslening - GRATIS extra lening gudurende minimaal 3 jaar