Hoe werkt de Duurzaamheidslening

Als eigenaar van een koopwoning denk je vast wel eens: kunnen mijn woonlasten niet wat lager? Ja, jouw woonlasten kunnen omlaag. Door jouw woning energiezuiniger te maken.

Energiebesparende maatregelen in en aan jouw woning verlagen jouw energierekening en dus jouw woonlasten. Ook wordt jouw huis comfortabeler. Een aantal gemeenten verstrekken via SVn de Duurzaamheidslening. Als woningeigenaar in die gemeenten kun je goedkoop geld lenen om jouw woning écht energiezuinig te maken.

Hoe werkt de Duurzaamheidslening?

De Duurzaamheidslening biedt huiseigenaren een financieel steuntje in de rug bij het treffen van energiebesparende maatregelen in en aan de woning. Je leent de eerste 3 jaar aflossingsvrij en tegen een vaste lage rente.

  •  Na de eerste 3 jaar ga je rente en aflossing betalen.
  • De Duurzaamheidslening heeft een looptijd van 10 jaar tot een bedrag van € 7.500,- en een looptijd van 15 jaar voor grotere bedragen.
  • Je kunt minimaal € 2.500,- en maximaal € 15.000,- lenen.

Welk bedrag je ook leent, je krijgt altijd een aantrekkelijke rentekorting van 3%.

Voorwaarden van de Duurzaamheidslening

Onder de gemeenten die de Duurzaamheidslening voeren zijn er een aantal die afwijken van de standaardvoorwaarden. Klik hier voor een overzicht gemeenten met Duurzaamheidslening naar de specifieke voorwaarden per gemeente.


Afspraak maken met een Starterscoach

Duurzaamheidslening - Tegen aantrekkelijke voorwaarden en een zeer lage rente geld te lenen voor het treffen van energiebesparende maatregelen aan de woning