Wat is NHG?

Minder rente én minder risico

Wil je een woning kopen of verbouwen, maar zie je op tegen de financiële risico’s? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden van Nationale Hypotheek Garantie (NHG)! Daarmee beperk je niet alleen de risico’s, maar profiteer je bovendien van een lagere rente. Je bespaart met NHG al snel honderden euro’s per jaar!

Wat betekent dit voor jou?
Als je een hypotheek afsluit maak je samen met de geldverstrekker afspraken over de betaling van jouw hypotheeklasten. Er kunnen zich echter situaties in jouw leven voordoen waardoor het aflossen van de hypotheek niet meer mogelijk is. Het kan zijn dat je in zo'n geval jouw woning moet verkopen en dat de opbrengst van jouw woning lager is dan het bedrag dat je nog moet terugbetalen. Er ontstaat dan een restantschuld!
 
Het Waarborgfonds betaalt deze restantschuld aan de geldverstrekker. Wanneer je geen schuld hebt aan de gedwongen verkoop, bijvoorbeeld als jouw inkomen daalt door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid of als een van beide inkomens wegvalt door bijvoorbeeld scheiding, kan het Waarborgfonds jou dit bedrag kwijtschelden en hoef je dit bedrag dus niet meer terug te betalen!
 
Voorwaarde hiervoor is dat je hebt meegeholpen de restantschuld zoveel mogelijk te beperken. Dit houdt bijvoorbeeld in dat als je betalingsachterstanden hebt, je contact opneemt met de bank om te bekijken hoe je deze achterstand kunt inlopen. Ook in deze omstandigheden staan wij klaar om je hierbij te begeleiden!
 
NHG - Dé veiligste weg naar de voordeligste hypotheek

Afspraak maken met een Starterscoach

NHG - De veiligste weg naar de voordeligste hypotheek!